Dirigente

Nadja Fedosova DirigenteGeboren: 22-07-1975 te Leningrad

(Sint Petersburg) Rusland.

 

Pianiste – Koordirigente – Componiste/Arrangeur

 

De liefde voor muziek zat er bij Nadja al vroeg in. Op zesjarige leeftijd deed zij toelatingsexamen voor de muziekschool, waar ze meteen werd aangenomen.

Toen Nadja dertien jaar was, mocht ze deelnemen aan een experimentele muziekschool, waar docenten van het conservatorium kwamen om deze kinderen te onderwijzen.

Van hen leerde ze om te dirigeren, musiceren op verschillende manieren, improviseren en het schrijven en bewerken van muziekstukken.

Op haar zeventiende is ze cum laude afgestudeerd.

Daarna is ze naar de universiteit gegaan om pedagogiek te studeren met als specialisatie muziek.

Naast haar studie was ze actief met het zingen in verschillende koren. Ook speelde ze piano in een jazzband.

Tijdens haar studie mocht ze met het koor, waar ze destijds in zong, deelnemen aan een korenwedstrijd in Tsjecho-Slowakije, al waar ze als prijs een Tournee door Europa wonnen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Sovjet-Unie mocht een koor naar het Westen.

Tijdens dit tournee werd o.a. Nederland bezocht en zo kwam Nadja als twaalfjarig meisje voor het eerst in Vriezenveen. Hier verbleef ze bij een van de leden van het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen. Waarna die een jaarlijkse traditie werd.

Hierdoor leerde Nadja haar man kennen en bleef ze in Nederland.

Samen met het Christelijke Mannenkoor uit Vriezenveen heeft ze diverse concerten gegeven.

Wij zijn bijzonder tevreden met onze dirigente, die met haar bezielende leiding, enthousiasme en inspiratie, ons koor met een goede mix van ernst en humor en haar streven naar perfectie tot verrassende hoogte weet te brengen.