Jubileumconcert Grote Kerk Almelo samen met Troika Ensemble en sopraan Eteri Gvasava zaterdag 12 november 2016

BIJZONDER JUBILEUM CONCERT zaterdagavond 12 november 2016.
Wij bestaan 10 jaar. In het kader van dit jubileum vindt zaterdagavond 12 november een bijzonder concert plaats. Tijdens dit concert treden wij zelf à capella op met Byzantijnse liederen uit de Russisch orthodoxe liturgie en volksliederen uit Oost-Europa. Daarnaast speelt het uitstekende Russisch Ensemble Troika o.l.v. Jakob Eihof. Dit professionele ensemble bespeelt originele Russische instrumenten als gusli, domra, bajan en balalaika. Speciaal voor deze gelegenheid is tevens de bekende Russische sopraan Eteri Gvasava aanwezig. Zij is niet allen bekend om haar beheersing van het Russische volksrepertoire, maar vooral ook om haar vele opera optredens. Recent nog vervulde zij de rol van Violetta in La Traviata. Zij deed dit aan de zijde van de bekende Argentijnse tenor José Cura onder leiding van de befaamde dirigent Zubin Mehta. De opvoering was een groot succes en werd wereldwijd uitgezonden. Tijdens dit concert zullen zangeres Eteri Gvasava, het Ensemble Troika en het Russisch Vocaal Ensemble ook gezamenlijk liederen ten gehore brengen.

Het RVE geeft speciaal in het kader van haar Jubileum een Cd uit. Het ligt in het voornemen de uitreiking van het eerste exemplaar te laten plaatsvinden tijdens ons concert in Almelo.
Locatie: Grote Kerk Almelo. Aanvang concert 19.30 uur. Kaarten €12.50 per stuk inclusief programmaboekje en 1 consumptie.

foto van Russisch Vocaal Ensemble.